Regjeringen vil ikke redde Saab

- Skal jeg spille monopol med skattebetalernes penger. Svaret er nei, sier den svenske næringsministeren Maud Olofsson.

Motor

Svenske Saab vil enten bli solgt eller gå konkurs, opplyser den amerikanske bilgiganten General Motors (GM). Den svenske næringsministeren Maud Olofsson mener det er uaktuelt å redde Saab med skattebetalernes penger.- Synes dere at jeg skal ta skattebetalernes penger som jeg er ansvarlig for og kjøpe en bilfabrikk som GM ikke tror kan leve lønnsomt? Skal jeg spille monopol med skattebetalernes penger. Svaret er nei, sa Olofsson ifølge VG Nett i SVTs debattprogram «Aktuellt» tirsdg kveld.- Man skal være aldeles klar over at GM forsøker å bli kvitt Saab. De forsøker til og med å dytte ansvaret over på andre enn seg selv, inkludert regjeringen, sier hun.- Det passer dem utmerket å bli kvitt Saab og samtidig gi regningen til skattebetalerne i Sverige. Det vi har forsøkt å markere overfor GM er: Dere har ansvaret for Saab, dere har misligholdt selskapet i flere år, dere har ansvaret, sa Olofsson i Aktuellt.General Motors går kraftig til verks for å sikre videre eksistens. Bilprodusenten skal kvitte seg med 47.000 ansatte og ber samtidig om til sammen 30 milliarder dollar i lån.

Nyheter
Næringsliv