Hva skjer med Opel?

Ingen avklaring om Opels skjebne.

Opel Insignia - Foto: Opel
Motor

Opels framtid er ennå uviss. Den tyske næringsministeren Karl-Theodor zu Guttenbergs besøk i Washington ga ingen avklaring, men håpet om en løsning for den kriserammede bilfabrikken vokser.Det avgjørende nå er om prosjektet for videre drift som selskapet skal legge fram innen utgangen av måneden, viser seg holdbart. Prosjektet må godkjennes av både den tyske og den amerikanske regjeringen, framholdt Guttenberg onsdag.Han understreket at ingen av de to regjeringene er innstilt på å sprøyte nye milliardbeløp inn i en virksomhet som ikke har fremtiden foran seg.- Men utsiktene for Opel er igjen blitt noe lysere, tilføyde den tyske næringsministeren.Statsminister Angela Merkel betegner Guttenbergs samtaler i USA som svært vellykkede. Den tyske regjeringen skal i løpet av de nærmeste ukene drøfte mulighetene for nye tiltak som kan redde Opel fra en konkurs.Bilprodusenten BMWs toppsjef Norbert Reithofer avviste onsdag alle antydninger om at BMW er interessert i å overta deler av Opel. Opel eies i dag av amerikanske General Motors, som selv sliter hardt for å overleve. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv