+ mer
Foto: Finansavisen

Ny bil til 13.000 kroner

Den indiske produsenten Tata lanserer verdens billigste bil.

Målgruppen for Tata Nano er først og fremst den voksende middelklassen i India, men den lille billeformede skapningen har vakt oppsikt verden over.I India tilbys den fra kommende uke av for priser helt ned i 100.000 rupi eller 12.790 kroner for den enkleste modellen ribbet for ekstrautstyr. Det vil si at den er billigere enn en litt avansert sykkel i Norge.Tata regner ikke med å selge mer enn mellom 30.000 og 50.000 Nanoer i løpet av det første året. Det er ikke fordi fabrikken mangler tro på modellen, men fordi den rett og slett ikke har kapasitet til å produsere flere.- Nano-salget vil avhenge av produksjonstakten og ikke av etterspørselen, sier den indiske analytikeren Mahantesh Sabarad til nyhetsbyrået AFP. Mandag blir bilen offisielt lansert, men først fra april av vil den være å finne i større antall hos bilforhandlerne.To anlegg er satt av til produksjonen av Nano, som Tata-sjef Ratan Tata selv beskriver som «en nokså improvisert virksomhet». (NTB)

Motor