Selger biler som aldri før, men taper penger

- Vi har valgt å satse offensivt i et fallende marked og nå får vi betalt for det, sier Informasjonssjef Stian Thrane hos Subaru Norge

Motor

Bilmarkedet faller, men det finnes unntak. Subaru Norge hadde ifølge Opplysningskontoret for veitrafikken (OFV) en markedsandel på 3,2 prosent i februar.- Vi har valgt å satse offensivt i et fallende marked og nå får vi betalt for det, sier Informasjonssjef Stian Thrane hos Subaru Norge i en melding.Vi ble imponert over Subaru Forester boxer-diesel. Les testen her Salget av Subaru Impreza diesel går også over all forventing.- Vi har solgt ut hele lageret, og nå er det bestillingstid på Impreza, sier Thrane.Subaru Norge avsluttet 2008 med en kraftig økning i siste kvartal, da totalmarkedet falt. Subaru øker salgstakten i 2009.En utfordring for Subaru Norge er yen-kursen. Subaru Norge tjener fortsatt ikke penger da yen-kursen fortsatt er høy. Importøren har valgt å holde konkurransedyktige priser og sørge for at forhandleren tjener penger.- Vi ser at yen-kursen er på vei ned, men den må lenger ned, avslutter Thrane.Les også Morsom Subaru-diesel

Nyheter
Næringsliv