+ mer
VW Golf

Stjernedryss til Golf

Volkswagen Golf får fem av fem mulige stjerner hos sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP.

Nye Volkswagen Golf belønnes med fem av fem mulige stjerner hos sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP. Denne gangen har Golf vært gjennom nye og enda mer omfattende sikkerhetsevalueringer.I kategorien for beskyttelse av voksne scoret bilen 35 poeng (97 prosent), mens kategorien for barns beskyttelse ga en poengsum på 41 (84 prosent). Bilens fotgjengersikkerhet ble belønnet med 22 poeng (61 prosent), mens den nye kategorien for sikkerhetssystemer oppnådde 5 poeng (71 prosent).De nye evalueringskriteriene Euro NCAP legger til grunn for sine undersøkelser omfatter nå forhold som tidligere ikke har vært gjenstand for evaluering, blant annet bilens elektroniske stabiliseringsprogram (ESP). Dette skal gjøre det enklere for forbrukerne å sammenligne og vurdere sikkerheten til nye bilmodeller. Testene omfatter også støttesystemer som bidrar til å unngå ulykker og annen alvorlig skade, et felt Volkswagen lenge har forsket på.

Motor