+ mer

Til fjells med en 100-åring

Hvordan feire en 100-åring? Det må gjøres med stil, med andakt. Erkebritiske Morgan er som skapt for varme, lange sommerdager...

Men i blant har vi sett dem, hardhausene som kjører Morgan også vinterstid. I Norge. Er de riv ruskende gale - eller vet de noe ingen andre vet?

Ny modell
Det måtte prøves. I anledning 100-årsjubileet, låner vi en splitter ny (jo da!) 2009-modell 4/4 Sport. Morgans billigste roadster får du kjøpt ny i Norge for 450.000 kroner. Hos Insignia på Grünerløkka.Innstegsmodellen 4/4 Sport har knapt noe utstyr, men servobremser og varmeapparat er standard. Det kommer godt med når gradestokken synker under -10.
Ideen
Men hvor skal vi dra? Stadig nye avisreklamer for terrenggående Audi, Volvo, BMW og Mitsubishi - med følge - får oss til å lure. Trenger vi virkelig en SUV for å komme oss til fjells? Reisemålet står klart. Vi skal til Hemsedal for å stå på ski.Med ett slår det oss, hva vi må gjøre: Lar det seg gjøre å kjøre tur-retur Oslo-Hemsedal i en Morgan uten kalesje - midtvinters? Så spurt, så prøvd. Hvordan det går får du svaret på i filmen vår.

Motor