+ mer
Foto: Scanpix

Liten endring skal felle flere fartssyndere

Teknisk oppgradering skal ta flere fartssyndere.

Publisert 1. april 2009 kl. 15.31
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
Fotolinjen foran landets fotobokser skal forbedres. En ny gummistripe skal bidra til å felle flere fartssyndere.I dag unngår mange bot fordi den hvitmalte fotolinjen i veien foran boksene er slitt vekk. Nå skal det i stedet brukes et mer holdbart gummimateriale. Gummien skal smeltes ned i asfalten foran fotoboksene.- Dermed er det færre bilder som forkastes fordi fotolinjen er for dårlig, sier politiførstebetjent Pål Schrøder ved trafikkavsnittet i Sarpsborg til NRK.Statens vegvesen har startet arbeidet med å lage nye fotolinjer ved fotoboksene i Østfold. Så står resten av landet for tur.- Det vil være en spesiell farge på dem og en liten forhøyning som man nærmest hører når man kjører over, sier Schrøder.Dersom fotolinjen er for slitt, kan ikke bildene fra trafikkontrollen brukes. Linjen brukes til å indikere hvor kjøretøyet er når bildet blir tatt, for å kvalitetssikre at det ikke er noe feil. (©NTB)