+ mer

Nye sjokk-tall for bil-industrien

De dårlige nyhetene fortsetter å velte inn for verdens bil-industri.

Publisert 2. april 2009 kl. 06.43
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 123 ord
De dårlige nyhetene fortsetter å velte inn for verdens bil-industri.. Nå viser nye tall at det amerikanske bilsalget har sunket med rundt 40 prosent på ett år.Toyota solgte 36,6 prosent færre biler til amerikanerne i mars enn de gjorde i samme måned i fjor. I samme periode krympet Fords salg med 41 prosent, Chryslers med 39 prosent, mens General Motors solgte hele 45 prosent færre biler enn de gjorde for ett år siden.Selv om tallene som ble lagt fram onsdag er dystre, har det amerikanske bilsalget tatt seg opp den siste måneden.- Markedet viser tegn til liv, livstegn som må pleies som små frø, sier Chrysler-sjefen Jim Press.I mars solgte selskapet hans mer enn 100.000 biler, for første gang siden september i fjor.