Stort tap for Volvo

Den svenske lastebilprodusenten Volvo melder om et tap på 5,8 milliarder svenske kroner i første kvartal i år.

Motor

Tilsvarende kvartal i fjor hadde selskapet en gevinst på 6,1 milliarder kroner.Volvo produserer lastebiler, busser og anleggsmaskiner, og omsettingen raste fra 76,5 milliarder kroner til 56,1 milliarder kroner, ifølge selskapets kvartalsrapport som ble lagt fram torsdag.Analytikere hadde på forhånd forventet et tap på 3,4 milliarder kroner i snitt og en omsetning på 54,1 milliarder kroner for årets første tre måneder.Leveransene av nye lastebiler minket med 51 prosent, og ordreinngangen falt med 65 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjor.Men sammenlignet med det svært svake fjerde kvartalet i fjor, økte netto ordreinngang med 48 prosent.Den svake utviklingen i begynnelsen av året gjør at Volvo reduserer sine prognoser for det europeiske markedet. Selskapet beregner «minst en halvering» i år sammenlignet med 2008.Det nordamerikanske markedet anslås å minke med 30 til 40 prosent. (©NTB)

Nyheter
Børs