Svensk nybilsalg stuper

Tallet på nye biler som ble registrert i Sverige i mars i år falt med nesten en firedel sammenlignet med året før.

Publisert 1. april 2009 kl. 11.49
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 15.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 80 ord
SAAB -sjef Jan Åke Jonsson orienterer onsdag om situasjonen for bilfabrikken etter at GM leverte sine planer for omstrukturering av selskapet til amerikanske myndigheter tirsdag. Foto: Erik Abel / SCANPIX
For årets tre første måneder ble den samlede nedgangen på hele 28,9 prosent.Antallet nybilregistreringer kom i måneden som gikk opp i 18.035, viste tall fra bransjeorganisasjonen Bil Sweden onsdag.Nedgangen rammet Saab hardt: Den kriserammede fabrikkens forhandlere solgte bare 669 nye biler i mars. I samme måned i fjor ble det solgt 1.852 nye Saab.Det ble solgt 3.189 nye volvoer i Sverige i måneden som gikk, sammenlignet med 4.637 i mars i fjor, viser den ferske salgsstatistikken fra Bil Sweden. (©NTB)