366 personer har mistet livet de siste ti årene på sjøen. Båtene blir større, oppnår høyere hastighet og mange av førerne er uerfarne. Flere ulykker skjer mens en eller flere i båten har promille, skriver Aftenposten.Båtfolket mener nå det er på tide at det tas grep for å hindre enda styggere tall.- Nå er innsatsen på sjøen prisgitt den enkelte politimester i hvert distrikt og hans eller hennes prioriteringer. Den varierer veldig. Politiets sjøtjeneste ville vært mye mer effektiv hvis den ble lagt under Utrykningspolitiet (UP), etter samme modell som på landeveien. Da kan de operere på tvers av politidistriktene og sette inn ressursene der de trengs mest til ulike tider, sier Jan H. Syvertsen, generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund.UP-sjef Odd Reidar Humlegård mener at arbeidsoppgavene deres lett kan overføres til sjøen.- Det er samme type aktiviteter vi skal kontrollere der som på veien: fart, atferd og rus. Og det er klart at vi kunne vært fleksible og brukt kompetansen vi har i større grad også på sjøen, sier han.Politidirektoratet mener imidlertid at dagens sjøtjeneste fungerer bra og ser ikke behovet for å gjøre endringer som i praksis bare vil gjelde på sommeren. (©NTB)