+ mer
Ford Mondeo - Foto: Ford

Ford Mondeo med bremsefeil

- Dette er en feil som i verste fall kan være veldig skummel, sier NAF-konsulent om feil som rammer Ford Mondeo, Focus CC, C-Max, Kuga og Galaxy.

Flere Ford-modeller har en feil på bremsesystemet som i verste fall kan bli svært farlig, skriver VG Nett.- Jeg hadde akkurat begynt å kjøre da bremsepedalen med ett ble steinhard. Jeg hadde vanskelig for å bremse og ble naturligvis redd. Dette kan være livsfarlig, sier VG-journalist Bjørn Haugan, som eier en 2009-modell Ford Mondeo stasjonsvogn.Mange Ford-eiere har fått brev fra Ford hvor de blir gjort oppmerksom på den potensielt alvorlige bremsefeilen. Eierne tilbys gratis reparasjon.- Dette er en feil som i verste fall kan være veldig skummel. Når servovirkningen er borte må du bruke langt mer kraft for å få bremseeffekt på bilen. De sekundene du må bruke ekstra på å oppfatte og å reagere kan være forskjellen på en krasj og en suksessfull nødbrems. Når dette skjer har du et problem for å si det forsiktig, sier teknisk konsulent hos NAF, Audun Bergerud.Ford Mondeo, Focus CC, C-Max, Kuga og Galaxy rammes av feilen, som foreløpig bare er sporet opp på modeller som har to liters Duratorq dieselmotor og er produsert mellom 1. november i fjor og 12. mars i år.- Vi vil ikke bagatellisere dette, men bremsene virker fremdeles. Du må bare trykke hardere på pedalen enn det du vanligvis gjør, sier informasjonssjef Anne Sønsteby i Ford Norge til avisen.

Motor