GM-gjeldsrally i USA

GM gikk konk i dag, og det utløste gjeldrally.

Aggressive tradere i Brasil - Foto: AP
Motor

Det var rally i GMs gjeld i de små timer i USA mandag. GMs benchmarkobligasjon hoppet fra 10,5 cent fredag til 13 cent mandag, ifølge MarketAxess, skriver Reuters.Tidenes konkurs General Motors, som inntil nylig var verdens største bilprodusent, begjærer seg konkurs mandag. Konkursen blir USAs største industrikonkurs noensinne, ifølge NTB.Bilindustrien har i flere uker vært forberedt på en konkurs for USAs største bilprodusent, men det var først søndag at Det hvite hus opplyste at selskapet leverer konkursretten en begjæring om konkursbeskyttelse mandag morgen.1. juni utløper fristen amerikanske myndigheter ga General Motors til å legge fram en plan for sin videre virksomhet. Senere mandag taler president Barack Obama om framtiden for selskapet.

Nyheter
Næringsliv