+ mer
Elbiler - Foto: Scanpix

Gratis for alle elkjøretøy

Samferdselsdepartementet presiserer at alle elkjøretøy - ikke bare elbiler - skal fraktes gratis på norske ferjer.

«Vi ber om at betegnelsen elektriske biler i bestemmelsen byttes ut med betegnelsen elektriske kjøretøy ved neste revisjon av takstbestemmelsene», skriver departementet i et brev til Vegdirektoratet - og viser til riksregulativet for ferjer.Samferdselsdepartementet ber Vegdirektoratet presisere overfor ferjeselskapene at riksregulativets bestemmelse om elektriske biler «er ment å gjelde elektriske kjøretøy generelt».Bakgrunnen er en henvendelse fra en pendler på ferjestrekningen Moss-Horten. Han planla å kjøre elektrisk skuter, men fikk opplyst fra ferjeselskapet Bastø Fosen at billetten for et slikt kjøretøy ville koste det samme som billetten for bensindrevet motorsykkel. (©NTB)

Motor