+ mer

Million-bilen alle vil ha

Nye RX450h lanserers i disse dager, og Lexus får stor respons.

Lexus RX var markedets første "crossover SUV". 2009-utgaven er lik den originale RX-utgven, men 2009-modellen er både mer sportslig og langt mindre tørst. 2009-utgaven har en kraftig forbedret teknologisk plattform, som har fjernet de få barnesykdommene hybrid-teknologien presenterte. I RX450h leverer Lexus en full hybrid-bil, med et imponerende kvalitetsnivå og kjøreglede.

- Vi lanserer bilen i disse dager, og har så langt opplevd svært god respons. I løpet av 2 måneders forhåndssalg, har vi allerede solgt 42 biler. Dette anser vi som meget bra, ettersom premium SUV segmentet er ned 43 prosent hittil i år. Majoriteten av biler vi har solgt er toppmodellen til over 1 mill, sier sjefen for Lexus Norge, Jan Christian Holm, til HegnarOnline.Den nå litt utdaterte BMW X5 har tli sammenligning solgt 61 biler hittil i år, mens Lexus venter å selge 100 biler i 2009, på tross av lansering midt på året.- Forhandlerne rapporterer om stor interesse for bilen, og folk er veldig bevisst på at dette er en hybridbil. Kundene ønsker dette for å synliggjøre at de tar miljøansvar, til tross for at dette er en stor bil. Dessuten vil trolig en hybridbil falle mindre i verdi enn en tradisjonell SUV når bilen skal selges som bruktbil, sier Holm.

Motor