+ mer
Hummer H3 - Foto: Selskapet

Nå er dette bilmerket solgt

Bilmerket har etter sigende gått en sikker død i møte. Nå kan Hummer få nytt liv etter at GM kvitter seg med merket.

Den kriserammede bil-fabrikanten GM hviler ikke på sine konkurs-laurbær, og bare dagen etter at selskapet ble satt under såkalt konkursbeskyttelse for å slanke og legge om driften kommer første grep.Nå meldes det nemlig at Hummer-merket, som man lenge har trodd rett og slett ville bli borte, nå skal legges ut for salg og at GM allerede har besluttet hvem som skal få sikre seg merket. De nye eierne skal ifølge meldingene ta over Hummer etter at tredje kvartal 2009 er avsluttet.Den amerikanske giganten vil foreløpig ikke ut med hvem som kjøper Hummer, melder Wall Street Journal.GM melder videre at de kommer til å fortsette å produsere både H2 og H3-modellen, samt SUVene, av bilen for den nye eieren ved sine fabrikker i Louisiana og Indiana.Den nye eieren har meldt at de etter hvert vil begynne å lage modeller av Hummer som går på andre drivstoff enn bensin.Dealen ventes å redde rundt 3.000 arbeidsplasser i USA.

Motor