Nå pumpes det enda mer penger inn her

Elbilprodusenten Think har fått tilført over 250 millioner kroner i frisk kapital og står klar til å gjenoppta produksjonen.

Elbiler - Foto: Scanpix
Motor

Elbilprodusenten Think har fått tilført over 250 millioner kroner i frisk kapital og står klar til å gjenoppta produksjonen.Men før selskapet kan avblåse krisen, må det i mål med gjeldsforhandlingene som har pågått i hele vinter, skriver Dagens Næringsliv.Kapitaltilførselen kommer fra både eksisterende og nye eiere, og er på mellom 40 og 50 millioner dollar, i norsk valuta mellom 256 og 318 millioner kroner.Daglig leder Richard Canny sier at kapitaltilførselen er stor nok til å drive selskapet fram mot lønnsomhet.Men elbilprodusenten har en gjeld på 280 millioner kroner og må gjennom en ny runde med gjeldsforhandlinger først. Disse starter tirsdag og forventes å være sluttført i løpet av åtte uker. Først da kan produksjonen starte opp igjen.- Vi vil overfor kreditorene foreslå en plan for tilbakebetaling, sier Canny.Forrige uke ba selskapet Oslo tingrett om en forlengelse av konkursbeskyttelsen på tre måneder. Think fikk medhold og dermed arbeidsro framover.

Nyheter
Børs