+ mer

Peugeot 5008 skal lokke familiene

Peugeot 5008 er en kompakt og romslig flerbruksbil.

Peugeot 5008 er en kompakt og romslig flerbruksbil som vil legge listen høyt for konkurrentene i segmentet, hevder importøren Bertel O. Steen i en en melding. Bilen har en utpreget aerodynamisk profil (Cx 0,29), der panseret og frontruten danner en helhet som nærmest drar bilen gjennom luften.Den høye sittestillingen gir god oversikt, og setene er ergonomisk formet for å gi den beste sittekomforten i klassen. Rattet er gjennom et treleddet rattstag plassert i samme vinkel som på 308 SW, noe som øker styrefølelsen og kjørekomforten.Innredningen i Peugeot 5008 er svært fleksibel. De tre individuelle setene i andre rad kan flyttes 13 cm i lengderetningen, og de kan som de bakerste setene enkelt felles ned i gulvet. Passasjerseteryggen foran kan også felles ned, og lengden på lasterommet blir da 2,76 meter. Den rektangulære formen på bilen gjør det lett å utnytte plassen, og lastevolumet er av de høyeste i klassen. Med de to bakerste setene slått ned rommer bilen mellom 758 og 823 liter under hattehyllen.(Artikkelen fortsetter under bildet)Head-up display har blitt standardutstyr i jagerfly, og tanken om å holde best mulig øye med omgivelsene er lett å overføre til trafikken. Funksjonen i Peugeot 5008 gir den viktigste førerinformasjonen på et gjennomsiktig panel i øyehøyde, og du trenger ikke ta blikket fra veien når du kjører.Avstandsvarsling hjelper føreren av bilen med å plassere bilen riktig i trafikken. En radar montert på støtfangeren måler tid og avstand til kjøretøyet foran, og dette rapporteres via head-up displayet.Snow Motion er en videreutvikling av bilens anti-spinn system, og vil øke bilens vinteregenskaper betraktelig.Ved lanseringen vil det være fire motorer tilgjengelig til Peugeot 5008 - to dieselutgaver og to bensinutgaver. Bensinmotorene er på 1,6 liter, der VTi-utgaven gir 120 hk og turboutgaven 156 hk.Den minste dieselmotoren er den velkjente 109 hk HDi-utgaven på 1,6 liter. Den største dieselmotoren 2,0 l HDi gir 150 hk sammen med den 6-trinns manuelle girkassen. Motoren kan også leveres med en 6-trinns automatgirkasse, og da i en versjon som gir 163 hk.Peugeot 5008 får sin offisielle premiere på bilutstillingen i Frankfurt til høsten. Bilen vil lanseres i Norge mot slutten av året, og priser og norske spesifikasjoner vil være klare nærmere lanseringen, opplyser importøren

Motor