Tre mulige SAAB-kjøpere

General Motors (GM) drøfter et mulig salg av SAAB med tre andre selskaper. s

Foto: Scanpix
Motor

Det kriserammede amerikanske konsernet melder også om positive samtaler med den svenske regjeringen om støttelån.GM, som har begjært seg konkurs, opplyste tirsdag at selskapet har funnet en kjøper til bilmerket Hummer. Samtidig ble det klart at konsernet forhandler med tre mulige kjøpere av SAAB, slik svenskene selv antydet allerede i mai.Ifølge Stockholm-avisen Svenska Dagbladet går det rykter om at italienske Fiat er blant de mulige kjøperne. Andre kandidater er den østerrikske sportsbilprodusenten Koenigsegg og det private kinesiske selskapet Geely, het det på avisens nettsider tirsdag.- I prinsippet gis SAAB bort nesten gratis, skrev Svenska Dagbladet videre - Både GM og den svenske regjeringen er forsiktig positive til at SAAB ikke trekkes inn i en GM-konkurs, men de vet ikke hvor store sjansene for et nytt eierskap er.Samtidig som tautrekkingen om SAABs bilproduksjon fortsetter, sliter forsvarsselskapet SAAB Bofors Dynamics med sine egne problemer. Til sammen 370 ansatte i dette selskapet har fått varsel om oppsigelse grunnet bestillingstørke, meldte nyhetsbyrået TT tirsdag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv