Vi bulker mer enn før

Nedgangstider til tross: Nordmenn bulker mer enn tidligere.

Foto: Scanpix
Motor

I perioden januar-mars i år økte forsikringsselskapenes erstatninger med 19,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Til sammen ble det betalt ut erstatning for personbilskade på 2,85 milliarder i de tre første månedene. Det er nesten 500 millioner mer enn samme periode i 2008, ifølge tall for Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).Vanligvis er det slik at folk kjører fort og uvørent i oppgangstider, og mer forsiktig når økonomien går dårlig. I gode tider er det gjerne flere trafikkuhell, og utbetalinger fra forsikringsselskapene øker.En grunn til økningen var at det var mye snø i vinter, mens vintrene i 2007 og 2008 var snøfattige, tror FNH.- Men selv om snørik vinter er en del av forklaringen, er det ikke tvil om at det ligger veldig mye uvettig kjøring på vinterføre bak en så stor erstatningsøkning, heter det i en pressemelding fra FNH.Det er registrert 172.500 skademeldinger for personbiler i første kvartal 2009, en vekst på 7,6 prosent fra samme tid i fjor. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi