+ mer
Volvo plug-in hybrid - Foto: Selskapet

Volvo satser tungt på miljø

Volvo og Vattenfall inngår samarbeid om å introdusere plug-in hybridbiler i 2012.

En Volvo, som kan lades i en alminnelig stikkontakt, blir virkelighet i 2012. Det svenske energiselskapet Vattenfall og Volvo Car Corporation inngår industrielt samarbeid i et selskap som har som mål å introdusere såkalte plug-in hybridbiler på markedet. Den banebrytende teknologien vil bety en vesentlig lavere miljøbelastning fra trafikken. Dessuten blir det meget enkelt å eie en plug-in hybridbil, som man kan "tanke opp" hjemme. Kostnadene til drivstoff er også betrakteligt mindre."Vi ønsker å forsterke elektrisitetens betydning i samfunnet og dens viktige rolle i løsningen av klimaproblemene. Det er vårt håp at vi gjennom dette samarbeidet kan sette fart på lanseringen av el-biler. Vi utvikler i fellesskap den generasjon teknologi som bygger på plug-in biler og forskjellige muligheter for lading av de", uttaler Lars G. Josefsson, administrerende direktør og konsernsjef for Vattenfall.Utviklingen av bilene skal skje av Volvo og Vattenfall i fellesskap. Volvo skal produsere bilene, og Vattenfall utvikle ladesystemene og forsyne bilene med elektrisitet.

Motor