- Bilferie svært populært blant ferske sjåfører

1 av 4 unge voksne tar bilferie utenlands i sommer

Kvinne som sender SMS mens hun kjører bil - Foto: iStockphoto
Motor

Ingen er så fristet av bilferie i utlandet som unge voksne. Det viser en undersøkelse analysebyrået InFact har gjort for Elcon Bilpartner. 23,8 prosent av nordmenn i aldersgruppen 18-24 år - de ferskeste sjåførene - skal på bilferie utenlands i sommer. Interessen for bilferie i utlandet daler med alderen.Den landsrepresentative undersøkelsen ble gjennomført i juni i år. 1018 personer ble spurt over telefon. Ifølge undersøkelsen virker bilferie spesielt attraktivt for de yngre aldersgruppene. Over halvparten i aldersgruppen 26-39 år skal på bilferie i sommer.- I denne aldersgruppen finner vi nok mange småbarnsfamilier. Disse frakter gjerne mye utstyr og bagasje i forbindelse med ferieavvikling. For mange av disse vil nok bil oppfattes som et mer praktisk og fleksibelt transportmiddel enn andre transportløsninger, sier direktør Robert Berg i Elcon Bilparter i en melding.- Hovedfartsårene i Europa innbyr til betydelig høyere hastighet enn hva vi er vant til i Norge. Siden de yngste sjåførene er overrepresentert på ulykkesstatistbistikkene, er det all grunn til å mane til varsomhet og aktsomhet i sommertrafikken, sier Berg.