Bilsalget opp i Europa

Før første gang på 14 måneder økte bilsalget i Europa i juni. Men hos Saab skapte tallene ingen jubel.

Publisert 16. juli 2009 kl. 18.53
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
Bilbransjen er blitt godt hjulpet av offentlige gulrotordninger som har gjort det mer lukrativt å bytte ut gamle biler mer miljøvennlige modeller. Salget av nye biler var i juni 2,4 prosent høyere enn i samme måned i fjor. Det ble samtidig registrert i alt 1.461.859 nye kjøretøy i Europa, ifølge den europeiske bransjeorganisasjonen ACEA.Men for svenske Saab Automobile er tallene fortsatt dystre. Selskapet måtte notere en nedgang i salget på hele 62 prosent i juni sammenlignet med juni 2008. Det er de siste månedene sådd mye usikkerhet om selskapets framtid, som en stund så ut til å bli sviktet av både eieren General Motors og den svenske regjeringen. Selv om Saab nå bare har 0,2 prosent av bilmarkedet i Europa, tror Saabs informasjonssjef Eric Geers at situasjonen snart snur.Europeiske bilindustri har i alt 2,2 millioner ansatte, men har vært hardt rammet av sviktende etterspørsel under finanskrisen.