Foto: iStockphoto

Dette har reddet bilbransjen

- Finanskrisen har tvunget bransjen over til å fokusere mer på bruktbil, sier bildirektør.

Det er registrert 32 prosent færre nye biler i år enn i fjor. Administrerende direktør Øystein Herland i Volvo Personbiler Norge mener bruktbilsalget har reddet bransjen.- Antallet eierskifter har bare gått ned med under to prosent. Det viser at bransjen har sørget for å overleve på bruktbiler, sier Herland til DN.Over 181.000 brukte biler skiftet eier i løpet av første halvår. Det ble bare registrert snaue 41.000 nye biler.- Ofte er det bedre marginer på bruktbiler enn nybiler, sier Herland til avisen.Volvo-importøren har hentet inn 4-500 biler fra eget nettverk i Sverige for å få større kontroll over salget av brukte Volvo-er.President Petter Smebye i Bilimportørenes Landsforening, som til daglig er sjef for GM i Norge, sier at finanskrisen har tvunget bransjen over til å fokusere mer på bruktbil.

Les også