Dette irriterer oss mest i trafikken

Det er mye som irriterer i trafikken. Slike bilister irriterer oss aller mest.

Foto: Scanpix
Motor

En undersøkelse Perduco har gjort på vegne av If Skadeforsikring viser at norske bilister irriterer seg mest over andres manglende bruk av blinklys. 81 prosent av de spurte irriterer seg over dette, mens 79 prosent lar seg irritere av bilister som ligger for tett på bilen foran.- Folk opplever det som svært trafikkfarlig å ligge for tett opp til bilen foran. Ulykker som skjer grunnet nettopp dette kostet i fjor nær 900 millioner kroner i erstatningsutbetalinger, sier bilskadesjef i If Cecilie Frivold ifølge en pressemelding.71 prosent irriterer seg over dårlige veier, mens 64 prosent av de 1.900 spurte irriterer seg over bilister som sniker i køen. 60 prosent irriterer seg over "sneglekjørere", altså bilister som kjører under fartsgrensen, mens 50 prosent irriterer seg over kjøring over fartsgrensen.Samtidig opplyser 42 prosent av de spurte - og da særlig eldre sjåfører - om et høyere innslag av egoisme blant bilister de siste årene.- Vi vet at det generelt kjøres mindre etter finanskrisen, og trodde derfor at egoismen nå stod for fall. Men det ser foreløpig ikke ut til å ha slått inn, sier Frivold.