Endelig lys i tunnelen for bilsalget?

Nedgangen i salget av amerikanskproduserte biler er ikke lenger like bratt.

Motor

Nedgangen i salget av amerikanskproduserte biler er ikke lenger like bratt. Salgstallene viste tegn til bedring i juni, selv om to av de tre store bilprodusentene formelt var konkurs i hele eller deler av måneden.Den største av de tre, General Motors (GM) hadde status som konkurs gjennom hele juni, og fikk sitt salg redusert med 33 prosent i juni i år i forhold til samme måned i fjor. Men dette er likevel bedre enn snittet for første halvår, da salget sank med hele 40 prosent.Chrysler fikk i midten av juni fikk opphevet konkursstatusen etter at italienske Fiat tok kontroll over selskapet. Chryslers salgstall for juni viste et fall på 42 prosent, men selskapet styrket samtidig sin andel av det amerikanske bilmarkedet med 1 prosent.Ford har unngått konkurs, og har også sluppet kanossagangen til Washington for å be staten om penger. Selskapets salgstall for juni viser tegn til stabilisering, med en nedgang på 10,7 prosent som er den minste hittil i år.De amerikanske konsernenes utenlandske konkurrenter må også tåle nedgang i salget i USA. Japanske Toyota, som verdens største bilprodusent, solgte 32 prosent færre biler på det amerikanske markedet i juni. mens tyske Volkswagens salg sank med 16 prosent.