Er dette bilmerket på vei til Kina?

Bil-giganten GM holder ryddesalg for tiden og det ene merket etter det andre forsvinner ut døren. Nå kan turen være kommet til en tysk kjenning.

Opel Insignia - Foto: Opel
Motor

Bil-giganten General Motors bekrefter nå at de har mottatt et bud på bilmerket Opel fra det kinesiske firmaet Beijing Automotive Industries (BAIC), melder BBC News.Opel ble midlertidig satt til side i en stiftelse da GM nylig ble ført inn i en kontrollert konkurs.tidligere har GM mottatt et bud på Opel fra det kanadiske firmaet Magna International. En avtalen med kanadierne ble også forhandlet frem, men er ennå ikke underskrevet.- Det er veldig vanlig å få tilbud fra en rekke aktører i løpet av slik prosess som dette, uttaler en talsmann for GM.Flere kinesiske firmaer har vært på utkikk etter europeiske bilmerker de kan kjøpe opp, og Rover og MG er allerede på kinesiske hender.Selskapet Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery har i tillegg sagt de er meget interessert i å overta Hummer.