Har du trimmet bilen?

Da må du "passe deg" for Statens vegvesens nye motoreffektmåler.- Folk kan ikke lenger føle seg trygge på å ikke bli tatt, er budskapet fra den kanten.

Statens vegvesens ny motoreffektmåler avslører bileiere som har trimmet motoren.- Folk har følt seg trygge på ikke å bli tatt. Det kan de ikke lenger, sier seksjonsleder Anne Grete Henriksen i Statens vegvesen til VG.- Trimmede kjøretøy frister til høyere fart, og svært få sørger for typegodkjenning og innbetaling av tilleggsavgift, sier hun.- Vi ønsker ikke bare å ta folk, men at målingene skal virke preventivt og påvirke vår holdninger og respekt for lover og regler omkring trafikk og kjøretøy, sier Henriksen.Eieren av en Nissan 200 SX kan vente seg bot og tilleggsavgifter på nærmere 100.000 kroner etter å ha trimmet bilen fra 169 til 293 hestekrefter. Han ble avslørt under kursing av veivesenets nyvinning.

Les også