- Stor trafikk i Toyota-butikkene

Toyota har i sommer lansert en rekke nye modeller, som har slått godt an i markedet.

Personbilsalget falt med 32 prosent i første halvår, til 4. 747 enheter. Men dette et historisk tall, som gjenspeiler salget for flere måneder siden. I juni var det stor trafikk i butikkene og Toyota hadde en ordreinngang helt på linje med de beste månedene i 2007, heter det i en pressemelding fra importøren.Toyota har i sommer lansert en rekke nye modeller, som har slått godt an i markedet. Det har gitt stor aktivitet hos forhandlerne, som skriver mange nybilkontrakter for levering utover sommeren og høsten. Selv om Toyota hittil i år har hatt en salgsnedgang nesten på linje med gjennomsnittet i markedet skyldes dette i stor grad leveringssituasjonen. Det er flere måneders leveringstid på de fleste modellene. Men nå kommer det inn mange biler de neste ukene og månedene, og registreringstallene vil øke betydelig. Det vil bli en travel høst for Toyota-forhandlerne.De nye modellene fra Toyota har slått godt an i Norge. Det er til nå solgt så mange iQ at salgsmålet for året på 350 biler er nådd allerede. Det samme gjelder for firehjulstrekkeren Urban Cruiser, som det er tegnet mer enn 900 kontrakter på. Storselgeren Avensis vil også gjøre seg sterkt gjeldende på registreringsstatistikken i annen halvår, for Toyota har mer enn 2500 kontrakter klare for levering.Nye Prius hybrid ser ut til å kunne bli en virkelig slager. Til tross for at ingen kunder har sett bilen - og i hvert fall ikke fått prøvekjørt den - så er det tegnet over 420 kontrakter. Toyota Norge håper å få 1.200 Prius i 2009, og har stor tro på at dette antallet kan selges i år. Men konkurransen om ny Prius er hard internasjonalt, bare i Japan er det 180.000 som venter på sin nye hybridbil.

Les også