Toyota om Navarsetes vrakpantforslag

- Vi har ikke studert forslaget særlig grundig, men er ikke negative til tanken, sier informasjonsdirektør Per Arne Skramstad i Toyota Norge AS til HegnarOnline.

Nye Toyota Prius - Foto: Toyota
Motor

I dag ble det kjent at samferdselsminister Liv Signe Navarsete vil innføre en vrakpant på inntil 40.000 kroner for dem som erstatter sine vrak med de mest miljøvennlige bilene.- Vi vil gi inntil 40.000 kroner i vrakpant for dem som kjøper nullutslippsbil. Det vil stimulere folk til å bytte ut forurensende biler, få fart på fornying av bilparken vår samt stimulere til produksjon av nullutslippsbiler, sa Sp-lederen til NTBNavarsete er inspirert og liker ordningen, men ønsker å innføre en vrakpant med det hun kaller dobbel miljøeffekt.Bare de som kjøper nullutslippsbil, for eksempel elbil, vil få full vrakpant på 40.000 kroner. Beløpet blir differensiert nedover, avhengig av hvor miljøvennlig bilen er.- Hva er Toyotas kommentar til Navarsetes utspill?- Vi har ikke studert forslaget særlig grundig, men er ikke negative til tanken. Spørsmålet er vel hvordan de tenker seg å gradere vrakpanten etter "miljøgrad". 40.000 til de som kjøper ren elbil er vel et nivå som må til hvis det skal anspore til effektiv utskifting, sier informasjonsdirektør Per Arne Skramstad i Toyota Norge AS til HegnarOnline.- Har dere fått signaler om hvordan f eks Prius vil havne i et slikt system? Hva tror dere?- En Prius hybrid burde bli vedsatt nesten like høyt - men det har vi altså ikke fått noen signaler om, sier Skramstad.Nye Toyota Prius har et utslipp på 89 gram CO2 per kilometer. Til sammenligning var snittutslippet for biler som ble solgt i Norge i juni 153 gram.