Koenigsegg må hente mer penger

Behøver ytterligere statlige garantier for å ta over Saab.

Foto: Koenigsegg
Motor

Den 16. juni i år ble det klart at hyperbilmerket Koenigsegg skulle ta over Saab, med norske Bård Eker med som sentral aktør.Nå ber superbilmerket om ytterligere statlige garantier fra Sverige for å sikre det finansielle i forbindelse med overtagelsen av Saab, ifølge Bloomberg.Saabs nåværende eiere, GM, har signert en intensjonsavtale om salget av Saab. GM og Koenigsegg sitter onsdag kveld i samtaler med svenske myndigheter for å få statlige garantier for lånet. Totalt må Koenigsegg komme opp med 1,5 milliarder dollar. Dette er 50 prosent mer enn det som var stipulert i intensjonsavtalen.Opprinnelig skulle GM garantere for 400 millioner dollar, mens den svenske staten skulle garantere for 600 millioner dollar.Koenigsegg Koenigsegg, som ble grunnlagt i 1994 av den svenske forretningsmannen Christian von Koenigsegg, har bare 45 ansatte og produserer årlig 18 luksussportsbiler.Det er det nyopprettede selskapet investeringsselskapet Koenigsegg Group som GM har inngått avtale med. Norske Bård Eker har en 12,5 prosents eierandel i det nye selskapet.

Nyheter
Næringsliv