+ mer

Svensker kjøper Volvo?

Et nytt svensk konsortium har kastet seg inn i kampen om Volvo PV.

Planen er at personbilprodusentens ansatte skal få kjøpe andeler i selskapet.Initiativtakerne skal være ingeniørenes fagforening i selskapet. De ønsker å hindre en kinesisk overtakelse, skriver avisen Dagens Industri.Volvo-ansatte i både Sverige og Belgia skal få tilbud om eierposter, og i tillegg skal svenske Volvo-forhandlere bli spurt om å bli med.Konsortiet trenger å komme opp med 15 milliarder kroner for å kunne legge inn et bud på Volvo PV. Planen er at den kriserammede amerikanske bilprodusenten Ford, som kjøpte Volvos personbildivisjon i 1999, skal bli værende som minoritetseier.Et konsortium med det statlige kinesiske bilselskapet Geely ansees fortsatt for å være den mest aktuelle kjøperen, ifølge nyhetsbyrået TT. Men Geely dementerte så sent som i juli at de hadde planer om noe kjøp. (©NTB)

Motor