Alt klart for Saab + Koenigsegg

- Koenigsegg har finansieringen klar for Saab-kjøp.

Foto: Koenigsegg
Motor

Koenigsegg Group har finansieringen klar, og alt ligger dermed til rette for kjøp av Saab fra General Motors, opplyser den svenske regjeringen.- Vi holder på og går igjennom alle detaljer, men så langt ser det lovende ut, sier Jöran Hägglund, statssekretær i det svenske næringsdepartementet.Han vil ikke si hvor pengene kommer fra, «det får de fortelle selv», men han mener det er en troverdig løsning.- Det virker å være det, bekrefter Hägglund.Ifølge Sveriges Radio er det trolig en annen bilprodusent som går inn og satser i tillegg til GM, som allerede har lovet å bidra med nesten 3 milliarder svenske kroner i ettergitte lån og produksjonsutstyr.Statlige garantierMed en ferdig finansiering øker Saabs muligheter for å få lån i den europeiske investeringsbanken (EIB), konstaterer Hägglund.- Tilskuddet av privat kapital var en nødvendighet for å komme videre. Nå kan vi krysse av det punktet, sier han.Om Saab får statlige garantier, er ennå ikke avgjort.- Vi har kommet et stykke på vei, men det handler også om ting som sikkerhet, så det spørsmålet er ikke løst, sier Hägglund.Koenigsegg Group har tidligere opplyst at de trenger 11 milliarder svenske kroner for å klare å kjøpe Saab. For tre uker siden kunngjorde Koenigsegg at selskapet manglet 3 milliarder kroner, og at det ville trenge et ekstra statlig lån. Det er imidlertid ikke aktuelt lenger.Ingen kommentarMen Koenigsegg Group selv vil ikke kommentere opplysningene fra den svenske statssekretæren.- Vi vil gå ut med informasjon så snart vi kan, sier Halldora von Koenigsegg ved Koenigsegg Automotive.Utover det vil hun ikke si noen ting. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv