+ mer

Arctic Trucks - mer enn bare store hjul

Bilene kan kjøre til Nordpolen - da trengs det mer enn bare store hjul.

Arctic Trucks gjør langt mer enn å bare sette store hjul på din Toyota Hilux eller Landcruiser. Selskapet bygger om bilene nesten fra grunnen, og det du sitter igjen med er en kjøremaskin av en annen verden - både på vei og i skogen.Klikk på bildene for å se store utgaver

I skogen kommer Hiluxen til sin fulle rett. De store hjulene med det gode grepet blir helt logisk, og du presser deg langt over det du før trodde var mulig på små og trange skogsveier.Du ligger bredt i svingene, hører på hvordan ESPen piper konstant og gliser fra øre til øre. Bilen er som skapt for skogen. Og du sitter meget trygt - for bilen er gjennomtestet.
Lang liste
Vår testbil hadde fått følgende behandling:
 • 37x12,5R15 hjul37x12,5R15 hjul
 • 15x10 tommer alu. felger15x10 tommer alu. felger
 • Lakkert skjermbreddereLakkert skjermbreddere
 • Tilpassing av hjulshusTilpassing av hjulshus
 • Nye stigetrinnNye stigetrinn
 • Heving foran og bakHeving foran og bak
 • Heving av karosseriHeving av karosseri
 • Nye støtdempereNye støtdempere
 • Ny utvekslingNy utveksling
 • Kalibrering av speedometerKalibrering av speedometer
 • MomentnøkkelMomentnøkkel
Gjennomtestet
RDW er et Nederlandsk statlig testlaboratorium som er akkreditert til å utføre alle tester som skal utføres når en bilmodell skal kunne selges i det Europeiske markedet. RDW har testene, og utsteder resultatet av disse.Arctic Trucks Norge AS har hatt alle ombyggings-versjoner av de nyeste modellene av Landcruiser og Hilux til testing. Disse bestod alle testene, og det er disse testresultatene som er lagt til grunn for at en ny ombygget bil fra Arctic Trucks blir godkjent hos Biltilsynet. Alle ombygde biler blir vist hos Biltilsynet og godkjent der før de ruller ut på veiene.- Godkjennelsen fra RDW er en viktig bit når vi snakker om ombygging av biler, for nå er det slik at du får ikke godkjent "hva-som-helst" lenger, sier Knut Pedersen i Arctic Trucks til HegnarOnline.
Pris?
For å bygge om en Toyota Hilux betaler du fra 113.000 til 141.000 kroner. I tillegg kan du velge deg en rekke eksotisk ekstrautstyr.Det mest spesielle på ekstrautstyrslista er kanskje vinsj. Det koster deg fra 24.000 kroner, men vil også sørge for at du aldri igjen kommer til å sitte fast noe sted.

Motor