Beijing fylles av millioner av biler

Bilsalget har nådd nye høyder i den kinesiske hovedstaden, der det innen utgangen av året vil rulle nærmere fire millioner biler.

Foto: Scanpix

I august ble det solgt over 60.000 biler i Beijing, og det er nesten dobbelt så mange som i samme måned i fjor, skriver avisen China Daily.Mens det i årets første sju måneder ble solgt rundt 1.200 nye biler om dagen i den kinesiske hovedstaden, ligger salget nå på rundt 2.000 biler om dagen. Slikt blir det bilkøer av.Bilparken i Beijing har vokst med én million biler på bare to år, noe som både har resultert i endeløse bilkøer og alt annet enn frisk luft over byen.Beijing har i flere år vært regnet som en av verdens mest forurensede byer, og myndighetene har forsøkt seg med flere tiltak for å endre på dette.Ett av tiltakene har vært å pålegge bileierne å la bilen stå én dag i uka, men ifølge China Daily har det bare resultert i at velstående kinesere har kjøpt én eller to biler ekstra. (©NTB)