Reva. Foto: Selskapet

Billig, fire-seters elbil

Nå kommer det en fireseters el-bil som blir mye billigere enn Think City.

Den indiske elbilprodusenten Reva lanserte på messen i Frankfurt de kommende modellene NXR og NXG. Elbilen koster 80.000 kroner mindre enn Think City.NXR er en fireseter med litiumionebatterier og med en rekkevidde på 160 kilometer.- NXR kommer til å bli solgt i Europa til en gjennomsnittspris på 15-000 euro. Men den endelige utsalgsprisen vil selvsagt variere, forteller teknologidirektør og Reva-grunnlegger Chetan Maini ifølge Aftenposten.noPrisen tilsvarer rundt 133.000 kroner med dagens valutakurs, men det er uten batterier. De kan leies, men prisen er foreløpig ikke klar.Bilen skal settes i produksjon i løpet av første kvartal 2010, med levering i Norge mot sommeren.- Prisen for bilen er avhengig av hvordan leieavtalen på batteripakken blir. Men slik jeg kjenner det norske markedet, kan ikke leieprisen bli for høy. I hvert fall ikke over tusenlappen i måneden. Helst bør vi under 800 kroner for at dette skal være akseptabelt for norske kunder, sier Bjørnar Teig, daglig leder i Reva Norge.