+ mer
Foto: VW

Bilsalget stiger for første gang på over ett år

August-tallene for bilsalget viser en økning etter 16 måneder på rad med fall.

Bilsalget har falt 16 måneder på rad, men august blir den første med en økning i personbilsalget, skriver Finansavisen. Det er uketallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken(OFV) en uke før de offisielle augusttallene slippes i dag som viser en liten bedring. Antall registrerte personbiler er opp 5,3 prosent. Ifølge informasjonsdirektør Paul Hegna i Harald A. Møller er det på sittet for de siste ti årene.- Bransjen fikk en svak start i juli, men nå ser ting bedre ut. Med et månedssalg som gjennomsnittet for de siste ti årene, takter vi mot et personbilsalg på 94.000 biler, sier han.- Bruktbillagrene hos våre forhandlere steg mot slutten av fjoråret mens bruktbilsalget falt. Nå har vi fått lagrene ned på normalt nivå og bruktbilsalget er på vei opp igjen, sier Hegna. Han har paradoksalt nok en bekymring.- Vi har høye markedsandeler for våre merker, men sliter med å skaffe nok biler raskt nok, sier han.

Motor