Brabus - verdens råeste bilforedler

Når du kjøper en bil fra Brabus - dobles både prisen og ytelsen.

Av alle bilmerker og utstillere på bilmessen i Frankfurt, er det en utstiller som står ut med kanskje det mest spennende utvalget, det tyske tuningselskapet Brabus. Selskapet ble grunnlagt i 1977, og er etter AMG (som eies av Mercedes) det mest annerkjente tuningselskapet for Mercedes-biler.Klikk på bildene for store utgaver av superbilene til Brabus Brabus byr på absolutt alt; de lager elleville utgaver av allerede elleville Mercedes-biler, som SLR, SL og S-klasse. De tuner elbiler som Tesla og satser på grønn teknologi. De tilpasser både eksteriør og interiør, og det er få utfordringer på bilfronten som er for store for Brabus.Rocket Den kanskje mest kjente utgaven er Brabus CLS V12 S, også kalt «Rocket», med en en 6,3 liter V12 som yter 730 hk og med ufattelige 1320 Nm dreiemoment som er sperret på 1.100 Nm. Toppfarten er på 366 km/t og prisen er på 353.000 euro. På norske skilter tilsvarer dette omtrent 5 millioner kroner.Limo eller privatjet på veien? Brabus viste frem en ombygget Vito, som var omgjort til en slags ekstrem limo. Her var det espresso-maskin, stor TV, playstation og innebygget PC. Det var høy takhøyde og gode seter. Bilen minnet innvendig mer om et privat jet-fly enn en limo.Limo-Vitoen kostet 400.000 euro i Tyskland, men prisen i Norge er litt vanskelig å gjette seg frem til. 6 millioner kanskje?Monster På messen presenterte Brabus sin nyeste skapning - en Mercedes E-klasse, komplett store forandringer både på utseende og ytelse. Brabus E V12, har en meget spesiell hjulbue, en 6,2 liter V12er som yter 800 hestekrefter og 1.420 Nm som er sperret til 1.100 Nm.E V12 gjør av null til hundre på 3,7 sekunder og null til 300 på kun 23,9 sekunder, med en toppfart er på 370 km/t. Prisen? Tja. hva sier du til like under 600.000 euro? Eller omtrent 10 millioner kroner, med norske skilter.