+ mer
Mercedes F-Cell

Mercedes setter fremtidsbilen i produksjon

Lanserer produksjon av brensellcelle-bil.

Mercedes-Benz lanserer sin første serieproduserte brenselcelle bil: den nye B-Klasse F-CELL. Den miljøvennlige elektriske bilen har en ytelse lik en 2,0-liters bensinmotor, og er fullt ut egnet til daglig kjøring, ifølge Mercedes. Null-utslippsystemet bruker tilsvarende 0,33 liter diesel per mil.Les også:

Produksjon av B-Klasse F-CELL vil starte i slutten av 2009 med rundt 200 biler for Europa og USA.Den elektriske motoren har en toppytelse på 136 hk og et maksimalt dreiemoment på 290 Nm som er tilgjengelig fra første omdreining. Mercedes lover også null-utslipp på relativt lange strekninger.- 2009 er året hvor vi etablerer ytterligere milepæler i henhold til bærekraftig mobilitet. B-Klasse F-CELL er verdens første brenselcelle-bil til å være produsert under serieproduksjon forhold, sier Dr. Thomas Weber, styremedlem i Daimler AG i en kommentar.

Motor