Ni av ti bilpleiefirmaer hadde mangler

Ni av ti firmaer i bilpleiebransjen fikk bokføringspålegg etter at Skatt sør gjennomførte en kontroll i Buskerud og Telemark i forrige uke.

En fornøyd bilmekaniker i et verksted - Foto: iStockphoto
Motor

Åtte utenlandske arbeidere uten oppholdstillatelse ble anholdt av politiet.Skatt sør besøkte totalt 40 aktører i bilpleiebransjen torsdag og fredag. Kontrollene ble gjennomført i Buskerud og Telemark.Under kontrollen ble åtte utenlandske arbeidstakere anholdt av politiet for manglende arbeids- og oppholdstillatelse. Kontrollene var ikke forhåndsvarslet, og tolv ansatte stakk av fra stedet, opplyser Skatt sør.Minst 70 prosent av de utenlandske arbeidstakerne var ikke registrert i arbeidstaker-/arbeidsgiverregisteret.Kontrollen viste også at 38 av 40 foretak manglet kassaapparat eller hadde grove mangler i forbindelse med kassaapparatet, og over 90 prosent av virksomhetene vil få ulike bokføringspålegg.Hensikten med kontrollaksjonen var å få et bedre grunnlag for å vurdere tilstanden i bransjen med hensyn til svart omsetning og bruk av svart arbeidskraft. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv