+ mer
Petter Solberg - Foto: Scanpix

Petter Solberg valgte Citroën

Rallyfører Petter Solberg (34) skal kjøre en modernisert fjorårsmodell av Citroën C4 i de to siste VM-rundene denne sesongen.

Halvannet døgn tok det å fatte den ekstremt vanskelige avgjørelsen. Valget sto mellom Citroën C4 og Ford Focus. Sistnevnte var 34-åringen i Skottland for å teste så sent som onsdag.- Magefølelsen og ørsmå detaljer avgjorde til slutt. Med asfaltegenskapene til Citroën kan jeg allerede i Spania (neste VM-runde) stille til start med relativt store ambisjoner - selv om det neppe lar seg gjøre å vinne. Men i den siste runden i Wales går jeg for seier, sier Petter Solberg til NTB.2003-verdensmesteren fikk en helt unik mulighet til å teste de to beste bilene opp mot hverandre. Etter det NTB kjenner til, har ingen andre toppførere i VM fått tilsvarende sjanse.Små detaljerBare detaljer skiller de to vinnerbilene fra hverandre:* C4: Den soleklare vinnerbilen til femdobbelt verdensmester Sebastien Loeb og stallkamerat Daniel Sordo. I år har bilen vunnet fem VM-runder og vært på seierspallen ti ganger samt sanket 73 fartsprøveseirer.Bilen var umulig å få kjøpt ut fra fabrikklaget før sjefene ga etter for Petter Solberg.* Focus: Redskapen til VM-leder Mikko Hirvonen og stallkamerat Jari-Matti Latvala. Har vunnet fire VM-runder og tatt tolv plasseringer på seierspallen i år samt sanket 63 fartsprøver.Omkring 50 privatførere over hele verden disponerer hver sin nyere modell av bilen med støtte fra M-Sport i England. (©NTB)

Motor