+ mer

Skremmende vakker bil - med én feil...

The shark of the road var helt fantastisk - bare synd den hadde en liten glipp...

HegnarOnline hadde den glede å ta med en BMW Z4 på tur på sensommeren. Mercedes SLKs argeste konkurrent har nå fått et forbløffende sammenleggbart ståltak som gir assosiasjoner til

fra 80-tallet. Selv om taket er den mest påfallende endringen i nye Z4, så er det helheten i designet, både på inn- og utsiden som nesten tar pusten fra oss.BMW Z4 har gått fra å være en litt vulgær eiendomsmegler-bil, til å bli en fullblods hai på veien. Da er det ikke rart den har fått nettopp dette kallenavnet; the road shark.Klikk på bildene for store utgaver
Alle foto: BMWNye BMW Z4 er en skremmende bra bil. Den representerer alt man ønsker seg på fire hjul. Den har hele pakken. Utseendet kunne vært et casestudy i bildesign, mens kjøreegenskapene gjør det mulig for deg å ta bilen rett med ut på Rudskogen og konkurrere med de seriøse gutta. Om bilen bare hadde hatt en annen motor.
Fant en feil
Vår testutgave var relativt fornøyelig priset (553.400 kroner uten ekstrautstyr, 625.820 kroner med ekstrautstyr), men det var en god grunn til den relativt fornuftige prisen; motoren er alt for puslete. Å kjøpe en Z4 med en 2,5 liter motor, er litt som å møte opp på Operaen med ryggløs ballkjole og basketsko. Du ser fantastisk ut, men alle vil reagere på skovalget.Z4 sDrive23i (vår testutgave) hadde en motor med 204 hestekrefter, men kun et dreiemoment på 250 Nm. Vår første tanke gikk til BMWs fantastiske dieselmotorer, men disse er dessverre ikke tilgjengelig på Z4. BMW liker ikke å blande inn dieselmotorer i sine kabrioleter - pepperkvernlyden fra en diesel er lite forenelig med toppløse biler.Så da satt vi der; med ballkjole og basketsko. Dessverre lever vi i avgiftslandet Norge, og det koster omtrent 300.000 kroner å bytte ut 2,5 literen med 3 literen med automat og to turboer. 100 hestekrefter mer, og 150 Nm mer. Det er denne motoren Z4 er laget for. Så det ble med skoene...
Suverene kjøreegenskaper
Bilen ligger paddeflatt på veien, som et villdyr klar til å fortære byttet sitt. Dens design kan gi voksne menn tårer i øyekroken eller gi damer gåsehud. Bilen oser av rå maskulinitet, men samtidig er det åpenbart det sportslige som er i fokus, noe som vises både på bilder og i kjøreegenskapene. Her er det et usedvanlig helhetlig fokus fra BMW - bilen holder virkelig det den lover.Når du glir inn i en BMW Z4, føles det som om du tar på deg boksehanskene, klar til å slåss. Her sitter du BMW-sedvanlig tett inn på alt, noe du naturligvis vil i en sportslig bil. Det er overflod av knapper og brytere - nøyaktig det en ung mann liker -
leketøy
.Du skal starte bilen, men først må du velge hvilket oppsett du vil ha på bilen: normal, sport eller sport + (endelig noen som har skjønt at ingen vil ha en innstilling som bærer navnet comfort). I tillegg kan du velge om du vil ha automat-gir, manuell overstyring eller sportslig automat.
Sport+ eller sport
Sport + innebærer at du slår mye av elektronikken, gjør gassresponsen raskere, styringen mer presis og strammer opp understellet. Bilen har nå en go-cartfølelse, og du misser aldri inngangen på en sving. I kjørefølelse og sportslighet (med unntak av motoren), hinter dette i retning av en gammel kjenning; BMW M3.Men ikke helt. Motoren er for puslete. 204 hestekrefter er ikke helt feil, men med et dreiemoment på kun 250 Nm er det litt for lite...

Motor