Staten til krig mot parkeringsvakter

Det blir forbudt med fete bot-bonuser - slik vinner DU over parkeringsvaktene.

Foto: Scanpix
Motor

De siste årene har en rekke parkeringsselskaper gitt fete bonuser til parkeringsvakter som er hissige med bøter. Nå blir praksisen forbudt, bekrefter Samferdselsdepartementet ovenfor VG.En praksis som mange kanskje trodde var forbudt allerede, og som forklarer hvordan det er mulig å få bot på 700 kroner 2 minutter etter billetten har gått ut, er nå en saga blott.I 2005 var det 10.000 klager, omtrent halvparten av alle som klagde, som fikk medhold hos Parkeringsklagenemda.Klager Det finnes en rekke parkeringsselskaper i Norge, men det er kun disse selskapene som er medlem av Parkeringsklagenemda.En klagenemd er opprettet for ta seg av klager knyttet til brudd på dette regelverket. Klagenemden vil bestå av en representant fra Forbrukerrådet, en representant for parkeringsbransjen og en formann utnevt i fellesskap.Har du fått bot som du mener er urettsmessig, kan du klage herUgyldige klagerKlagenemnda mottar svært mange klager som ikke får medhold.Dette er ugyldige klagegrunnlag:

 • Hvis billetten ikke ligger godt synlig i frontrutenHvis billetten ikke ligger godt synlig i frontruten
 • Forevisning av billett som ikke ligger i frontrutenForevisning av billett som ikke ligger i frontruten
 • Borte fra bil i mer enn 3 minutter til veksling av pengerBorte fra bil i mer enn 3 minutter til veksling av penger
 • Ved utgått tid ilegges kontrollavgiftVed utgått tid ilegges kontrollavgift
 • Man må melde fra hvis betalingsautomat er i ustand og legge beskjed i frontruten hvis man ikke får ut billettMan må melde fra hvis betalingsautomat er i ustand og legge beskjed i frontruten hvis man ikke får ut billett
 • Betaling til feil automat.Betaling til feil automat.
 • 1 time er 1 time - uansett referanseklokke1 time er 1 time - uansett referanseklokke
 • Ved parkering utenfor oppmerket feltVed parkering utenfor oppmerket felt
 • Ved parkering av MC skal også billett legges synligVed parkering av MC skal også billett legges synlig
 • Store biler eller biler med tilhenger trenger 2 billetterStore biler eller biler med tilhenger trenger 2 billetter
 • Ved borttauing av kjøretøy skal parkeringsselskapet forsøke å varsle fører førstVed borttauing av kjøretøy skal parkeringsselskapet forsøke å varsle fører først

Nyheter
Personlig økonomi