Stjeler dyre motorer som ravner

1.440 motorer stjålet fra båter langs kysten hittil i år. Og da særlig store motorer. Slik unngår du å bli det neste offeret.

Båthavn - Foto: Scanpix

Så langt i år er 1.440 motorer stjålet fra båter langs norskekysten. Havnepolitiet etterlyser registreringsplikt for båter og motorer.På samme tidspunkt i fjor hadde politiet registrert rundt 1.200 båtmotortyverier i Norge. Dermed er det så langt en økning i båtmotortyverier på rundt 20 prosent på ett år.- Vi ser med bekymring på utviklingen. Det er særlig store, moderne motorer som stjeles og svært få av disse blir funnet igjen, sier politioverbetjent Roar Isaksen i Oslo Havnepoliti til NTB.Mens det i 2007 og 2008 var hovedsakelig mindre motorer på 15-30 hestekrefter som forsvant, er det nå dyre motorer fra 90 hestekrefter og oppover som blir stjålet.Politiets tips for å sikre seg

  • Bruk FG-godkjent lås og vaier eller kjetting.Bruk FG-godkjent lås og vaier eller kjetting.
  • Ta bilde av motoren din, registrer serienummer og sørg for å merke motoren, slik at den kan spores til deg.Ta bilde av motoren din, registrer serienummer og sørg for å merke motoren, slik at den kan spores til deg.
  • Ha båten i låst havn, med overvåkingskamera, vakthold og belysning.Ha båten i låst havn, med overvåkingskamera, vakthold og belysning.
  • Eiere av båter bør gå sammen om vaktordning i båthavna: Ta sjekkerunder i området der båter ligger, registrer uvanlig aktivitet i båthavna.Eiere av båter bør gå sammen om vaktordning i båthavna: Ta sjekkerunder i området der båter ligger, registrer uvanlig aktivitet i båthavna.
  • Notér registreringsnummer på ukjente biler, ta kontakt med og fotografér personer som viser påfallende interesse for båtene. Meld fra til politiet om mistenkelige forhold på telefon 02800.Notér registreringsnummer på ukjente biler, ta kontakt med og fotografér personer som viser påfallende interesse for båtene. Meld fra til politiet om mistenkelige forhold på telefon 02800.
(Kilde: Politiet) (©NTB)