Varsler harde jobbkutt hos Opel

Den tyske bilprodusenten Opel han ikke reddes uten at tallet på ansatte reduseres med mer enn 10.000, sier styreformann Carl-Peter Forster.

De ansattes tillitsvalgte er skeptiske.Mandag holdt representanter for ledelsen, selskapets ansatte og den canadiske bildelprodusenten Magna møte i den tyske byen Rüsselsheim, der Opel har hovedkvarter. Målet var å avklare hvor mange som må gå, for at selskapet skal kunne reddes.- Vi har alltid sagt at på grunn av den massive krisen bilindustrien er inne i, må vi restrukturere bedriften. Det må til om vi skal bli konkurransedyktige på lang sikt, sa Forster som også er sjef for det amerikanske eierkonsernet General Motors' virksomhet i Europa.Han tilføyde at målet er å gjøre nedbyggingen av arbeidsplasser så sosialt forsvarlig som mulig. Men de ansatte vegrer seg mot Magnas antydninger om at rundt 4.500 av de vel 25.000 arbeidsplassene hos Opel i Tyskland kan bli lagt ned.Forster regner likevel med at partene skal kunne bli enige, og spår at en avtale kan undertegnes innen begynnelsen av oktober. Ingen er interessert i at forhandlingene skal trekke i langdrag, sa han mandag. (©NTB)