+ mer
Skoda Superb stasjonsvogn. Foto: Selskapet

Er dette det beste bilkjøpet i 2010?

Er du ute etter en meget romslig stasjonsvogn kommer du ikke utenom Skoda Superb stasjonsvogn. "Prisbombe", konkluderer importøren.

Skoda Superb stasjonsvogn er bestillingsklar. Etter at Skodas nye flaggskip ble vist for første gang for to måneder siden, har superlativene haglet i motorpressen. Og det er ikke bare bilen som imponerer, prisene på denne ekstremt romslige familiebilen starter så vidt over 300.000 kroner, fremgår det av en melding fra importøren Harald A. Møller.Stasjonsvogn-versjonene av øvrige Skoda-modeller, ikke minst Skoda Octavia, har vist seg svært populære. Forventningene er derfor solide når også storebror Superb er kommet som stasjonsvogn.
Les også: Limo for folket
I første omgang har Skoda Superb stasjonsvogn fire motoralternativer - to dieselmotorer og to bensinalternativer. Dieselmotorene har et sylindervolum på 2.0 liter og leveres med 140 Hk og 170 Hk og dieselpartikkelfilter. De to bensinmotorene som er tilgjengelig nå er TSI direkte innsprøytingsmotorer på henholdsvis 125 og 160 Hk. De fleste motorversjonene kan leveres med enten sekstrinns manuell girkasse eller den automatiske DSG-girkassen. Også permanent firehjulstrekk er tilgjengelig på flere av versjonene. Neste høst kommer Superb GreenLine stasjonsvogn, 1.6 liter common rail på 105hk som ifølge importøren forventes å bli en bestselger.Den nye Skoda Superb stasjonsvogn er vel 4,8 meter lang og har et hav av innvendig plass. Bagasjerommet på denne stasjonsvognen er 633 liter, som økes til hele 1.865 liter når baksetet er slått ned. Det er i særklasse best bagasjeplass i bilklassen.Den rimeligste versjonen av Skoda Superb stasjonsvogn koster fra 306.500 kroner (inkludert avgiftsøkning fra januar). Den har en 1.4-liter TSI-motor på 125 Hk. På 4X4 permanent firehjulstrekk starter prisen på 422.700 kroner, mens den rimeligste versjonen med DSG-automatgir starter på 374.700 kroner.
Motor