+ mer
Illustrasjonsfoto - Foto: Scanpix

Priskrig på bil i Norge

Velg riktig bil, men husk at prisforskjellene kan være store før og etter jul.

Med det nye statsbudsjettet, vil biler med høyere CO2-utslipp bli hardere straffet. Biler med meget lavt CO2-utslipp, som Toyota Prius, blir rabattert.
Fornøyd
I statsbudsjettet for 2010 foreslår Regjeringen å øke satsene i CO2-komponenten i engangsavgiften, for å stimulere til kjøp av miljøvennlige biler.- Vi er tilfreds med at statsbudsjettet premierer biler med lave CO2-utslipp. Prius er så vidt vi kan se den store avgiftsvinneren med en reduksjon på 7.643 kroner, sa Informasjonssjef i Toyota, Espen Olsen til HegnarOnline i høst.Johnny Kristian Danielsen, direktør for Mercedes-Benz sine personbiler er fornøyd med hvordan det nye avgiftssystemet er utformet.- Vi forsterker de økonomiske motivene til kjøp av biler med lave CO2-utslipp. Dette bidrar til at vi kan nå målet om et gjennomsnittlig CO2-utslipp for nye biler på 120 g/km i 2012, sa finansminister Kristin Halvorsen, i en kommentar som fulgte med statsbudsjettet.
Store endringer
Mens Prius og Ford Fiesta faller henholdsvis 7.643 og 6.494 kroner i pris, går det verst ut over store familiebiler i det andre spekteret, ifølge VG.Ford Mondeo stiger mellom 1.000 og 19.000 kroner i kostnad over nyttår, mens Volvo V70 stiger inntil 32.000 kroner i kostnad.Den populære Nissan Qashqai vil stige med mellom 500 kroner og 14.000 kroner i innkjøpskostnad.
Økte avgifter - priskrig
I dagens VG trekker avisen frem en bryggende priskrig før jul som følge av avgiftsendringene for 2010.Både Toyota og Volkswagen har nylig lansert sine respektive kampanjer. Toyota tilbyr tre års privatleie til 1.985 kroner per måned og 50.000 kroner kontant. Månedssummen er 400 kroner under normalpris.Volkswagen tilbyr 300 Passat BlueMotion til meget lav rente, mens firehjulsstrekkutgaven faller mer enn 20.000 kroner i pris.
Motor