Statens vegvesen legger om rutinene og pålegger landets rundt 1,3 millioner bileiere å passe på selv.Siden EU-kontrollen ble innført i Norge har Statens vegvesen sendt ut varselbrev, men nå er det slutt. Informasjon om EU-kontroll vil i framtiden bli varslet samtidig med utsendingen av oblater isteden.- Regelverket sier klart at det er bileierne selv som har ansvaret for å følge opp når bilen skal til EU-kontroll, sier seniorrådgiver i Statens vegvesen, Trond Robert Larsen.- Vi har aktivt fulgt opp bileierne fram til nå, men for å spare kostnader og miljøet går vi over til å varsle bileiere gjennom oblatene som sendes ut hvert år. Dermed får vi varslet om to tiltak i en og samme utsendelse.Oblatene sendes ut hvert år til alle bileiere som har alle forhold i orden, og vil fra 2010 inneholde informasjon om EU-kontroll i tillegg. (©NTB)