+ mer
Nye Audi A8 parkert på 30 Wall Street - Foto: Selskapet

Audi går for Google i A8

Ekstrem sportslighet, teknologi lånt fra Google og overlegen komfort er stikkordene for nye Audi A8.

Publisert 16. des. 2009 kl. 15.16
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.12
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 350 ord
I nye Audi A8 vil selskapet integrere Google Earth i bilen navigasjonssystem. Audi vil da være første bilmerke med mulighet for onlinesøk av point-of-interest via Google Earth.Bilens Multimedia Interface (MMI) navigasjon inkluderer funksjoner som en integrert harddisk for navigasjon, telefonen og lyddata. Enheten har en grafikkprosessor som er i stand til å generere tredimensjonale bilder.
Nye Audi A8
Fjerde generasjon av Audis toppmodell A8 kommer på markedet til våren. Bilen får et helt nytt aluminiumkarosseri, kraftfulle og nøysomme motorer, nye og avanserte tekniske løsninger og ikke minst et interiør som uttrykker håndverk på høyt nivå, opplyses det i en melding fra importøren Harald A. Møller. - Den nye Audi A8 er samtidig uten tvil det sportsligste alternativet i luksusklassen, sier Audis konsernsjef Rupert Stadler.- Bilen kombinerer en lang rekke avanserte funksjoner på nye og intelligente måter. Den nye Audi A8 er også uten sidestykke når det kommer til stilfulle detaljer og kvaliteten på interiøret, sier Audi-sjefen.Sammen med den nye Audi A8 kommer en rekke nyheter, som for eksempel multimediasystemet MMI med touchpad. Nytt er også "shift by wire", det vil si ingen mekanisk kobling mellom girspak og den åtte trinns automatiske girkassen tiptronic.Nye Audi A8 lanseres i Norge i april, først med et TDI- og et FSI-alternativ. Begge V8 med et sylindervolum på 4.2 liter. TDI-motoren på 350 hk akselererer fra 0-100 km/t på raske 5,5 sekunder og har et dreiemoment på hele 800 Nm. C02-utslippet på denne modellen er likevel nøysomt, 199 gram per kilometer. Til sommeren kommer en 3.0-liter TDI-versjon med et utslipp på kun 177 gram CO2 per kilometer med tilsvarende automatgir og quattro permanent firehjulsdrift.- Vi gleder oss til å presentere fjerde generasjon Audi A8 for norske kunder. Siden denne modellen kom første gang i 1994 har Audi A8 hatt et godt grep om det norske luksussegmentet. Audi A8 har vist seg å tilfredsstille kresne norske bilkjøpere, som også har vært ekstremt lojale mot Audis flaggskip. Når den nye Audi A8 kommer i april kan våre kunder forvente seg enda mer sportslighet, luksus, komfort og prestisje, sier Vidar Eriksen, direktør for Audi hos importøren Harald A. Møller AS.