+ mer
En gullfarget Mercedes SLS AMG i Dubai - Foto: Selskapet

Ingen pause i elleville Dubai

Mercedes med sedvanlig ekstravagans på Dubai Motor Show.

Publisert 15. des. 2009 kl. 12.48
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.10
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 535 ord
Mercedes-Benz SLS AMG er utstilt med gulllakk på Dubai International Motor Show. Denne matte overflaten har betegnelsen "AMG Desert Gold". Showet i Dubai vil også vise frem Emiratfavoritten Gelendewagen i "Edition 79"-utgave. Dubais Internasjonale bilutstilling regnes som den viktigste bilutstillingen i Midtøsten, og finner sted hvert annet år.Klikk på bildene for store utgaver - bruk piltastene på tastaturet for å navigere mellom bildene
Foto: Mercedes
Dubai International Motor Show
Motorshowet holdes en gang hvert annet år. Dubai International Motor Show er den største internasjonale bilindustrien hendelsen i Midtøsten. Messen strekker seg over mer enn 11 utstillingshaller av The Dubai International Convention and Exhibition Centre.Showet har tradisjon for å trekke i folkemengder av velstående besøkende fra Emiratstatene stater og nabolandene, og har etablert seg som den internasjonale bilindustriens mest populære arrangement i regionen. Kongelige, VIPs, høyt rangerte embetsmenn samt internasjonale kjendiser fra bilkjøringsverden er også blant de mange besøkende på showet.Showet holdes fra 16. til 20. desember 2009.
Pause i gjeldskrise
Mandag kom det en melding om at Dubai nå mottar 60 milliarder kroner, 10 milliarder dollar, fra Abu Dhabi. Dermed vil regjeringen i Dubai betale 4,1 milliarder dollar av gjelda til eiendomsselskapet Nakheel, som blant annet står bak den kunstige øy-gruppen The World.Resten av pengene vil bli benyttet til "handelspartnere og entreprenører samt rentekostnader og arbeidskapital til 30. april 2010", forutsatt av at selskapet lykkes med forhandlingene om still-stans som tidligere annonsert, opplyses det.- Vi kan berolige verden med at vi fremdeles kommer til å holde oss til vanlige markedsprinsipper og følge avtaler på sedvanlig vis. Dubai kommer til å forbli et sterkt og viktig finansielt sentrum. Våre beste dager er foran oss, uttalte Ahmed bin Saaed al-Maktoum mandag.
SLS
Mercedes-Benz SLS AMG står sentralt på messen. Den hadde sin verdenspremiere 15. september 2009 på den internasjonale bilutstilingen i Frankfurt. Supersportsbilen tar opp arven etter legenden 300 SL Gullwing fra 1950-tallet. Den utmerker seg med en markant design, en unik lettvekts-konstruksjon og overlegne kjøreegenskaper.Det er første gang i AMG sin mer enn 40-årige historie at de presenterer en egenutviklet bilmodell. Våren 2010 slippes den moderne utgaven av "Måkevinge" ut på markedet.SLSen har et space-frame karosseri i aluminium med måkevingedører, front-midt montert AMG 6,3 liters V8 motor med en effekt på hele 571 hk og et dreiemoment på 650 Nm, syv-trinns dobbeltcluch-girkasse med transakseloppsett og et sportsunderstell med doble triangelarmer i aluminium. SLS AMG akselererer fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder og har en elektronisk begrenset topphastighet på 317 km/t. Forbruket er "kun" på 1,32 l/mil ved blandet kjøring.
Nordmann en av de første i verden
Per Øivind Fjeld, en aktør innenfor blant annet eiendom i Oslo, har allerede vært på bilmessen i Frankfurt og handlet seg en ny Mercedes SLS. Den endelige prislappen med norske skilter er ikke ferdigforhandlet, men etter det HegnarOnline kjenner til vil prisen trolig ende rundt 3 millioner kroner.- Det blir vel en evig slager. Helt spektakulær. Jeg er jo glad i fine biler. Det er morsomt å være litt tidlig ute, sa han til HegnarOnline.- SLSen var finere enn jeg trodde. Det skulle vært morsomt å fått bilen i rødt eller gult, sa han til HegnarOnline tidligere i høst.Fjeld var også den aller første nordmannen som i sin tid kjøpte Mercedes SL55 AMG.